A Synetiq csapatának kedvencei 2019-ben

Egész évben szorgosan elemezzük, hogy mi tetszik a kedves nézőknek és vásárlóknak, mit fogadnak be, mi veri ki náluk a biztosítékot, illetve mit értenek meg egyáltalán. Rengeteg riportot írtunk az idén vizsgált 550 márka majd’ 1300 reklámjából, és több cikket is a Kreatívra. De azt, hogy személy szerint nekünk mi tetszik, nem tudta senki. Legalábbis mostanáig. Összegyűjtöttük, hogy a mi csapatunk kedvencei mik voltak 2019-ben. Jó inspirálódást hozzá!

Ottlik Dávid - CEO

Orange - We all have great power

A francia Orange apa-lánya kampánya emlékeztet, hogy a technológiát felelősséggel és mértékkel kell kezeljük, hogy nézzünk fel a telefonunkból néha és legyünk ott. A technológia új lehetőségeket ad, de szükségünk van kritikus gondolkodásra hozzá.

Halmos Csenge - Head of client services

The Leo Burnett Group Thailand - Bok Choy

Nekem attól kedvenc egy reklám, ha vagy sírok rajta, vagy hangosan felnevetek, de minimum megborzongat. Az idei év kedvence - a thai Leo Burnett alkotása - a listámból kettőt is hozott. Nagyon bírom a groteszket, a furát, és a (dél-kelet) ázsiai abszurditást, filmekben is. De, hogy ez a Kreatív által is “betegnek” titulált reklám, egy olyan üzenetet hordoz, ami aktuális és globálisan is fontos, ez nekem külön szívügy. Ugyanis egy reklám nem csak tukmálásról kell szóljon, hanem figyelemfelhívásról is. Ez a kis sztori pedig zseniálisat üt. Na ettől futott át rajtam egy kellemes borzongás az első nézés után. És aztán megnéztem még háromszor - mint egy jó Tarantino filmet - a nevetésért és a gag-ekért. 

Tallér András - Client Services Manager

Douwe Egberts Omnia - Az aroma, ami összehoz minket

Még csak három éves a kislányom, de remélem, lesz otthon Omnia, ha bemutatja a szerelmét! :)

Fülöp Peti - Senior Insight Consultant

Reebok - Carde B, Nails

Ez konkrétan fantasztikus. Persze az is elég önmagában, ha Cardi B megszólal, de a sztori abszurditása és értelmetlensége, a csillagokba repíti a reklámot. Észre se vesszük a Reebok-ot, és mégis az agyunkba ég a márka. Hab a tortán a kilencvenes évek hangulat. Imádom.

Polgár-Szabó Kriszti - Senior Insight Consultant

Deutsche Bahn - No need to fly

A kedvencem idén nem egy reklámfilm, hanem egy kampány, amit az Ogilvy German készített a a Deutche Bahn-nak (Németország állami vasúttársasága). Mindenki a világ “végére” repül valami szépségért, pedig sokkal kevesebb pénzből is megnézheted “ugyanazt” a csodát a közeledben. Ugyanis vonattal is mehetsz! Hogy hogyan? Fejlesztettek hozzá egy app-ot, ami egy zseniális algoritmusra épül. Adat, technológia, kreativitás. A DB-nek gyorsan 24%-os bevétel-növekedést hozott. Nekünk meg egy WOW élményt!

Ézsiás-Nagy Szimi - Media Analyst

Mizse - A család vizse

Polli nem csak azzal nyerte meg számomra az évet, hogy tagadhatatlanul aranyos, persze ez sem ártott. A szépen kidolgozott képi világ, a ritmus, az ehhez illő zene játékossága összességében egy nagyon igényes reklámot eredményezett. És ha valaki képes még azt mondani, hogy a család vize (vizse helyett), az előtt emelem kalapom! :D

Várhelyi Petra - Media Analyst

Kalinka - Túl rövid az élet

Több szempontból is imádom ezt a reklámot: szuper zene, dinamikus képek, vicces állítások, a végén szereplő bölcsesség pedig egyszerűen zseniális. Túl hosszú a lista és túl rövid az élet, úgyhogy - töltsd jól!

Paller Nóri - Research Manager

Burger King - Pöttyös Guru

Valahogy a szívemhez szól ez a reklám. Hihetetlen, hogy mennyi apró részletet rejtettek el benne, minden újabb megnézéssel új dolgokat lehet felfedezni, ezzel mindig mást jelent a számomra, mindig más érzelmeket vált ki belőlem. Egyszerűen zseniális. A zenéje pedig rendkívül egyszerű, de fülbemászó, ezáltal hamar megtanulható és könnyen válik szerethetővé.

Pálma Dani - Product Lead

Apple - The underdogs

Egy valós társadalmi problémára reflektál könnyed hangnemben, hogy minél több emberhez eljusson az üzenete. 

Czető Marci - Software Engineer

The Witcher - Final treaser

Van egy rossz előérzetem a Witcher sorozattal kapcsolatban, hogy el fogják rontani, főleg azok után, hogy a harmadik játékot mennyire szerettem. De ez a trailer annyira felhype-olt, hogy úgy döntöttem, adok neki egy rendes esélyt. Hamarosan kiderül...

Daradics Dávid - Software Engineer 

Nem elemeztem reklámokat, nekem azok a kedvenceim amiket akkor használtam, mikor új funkciókat fejlesztettem a platformunkra és azokkal a reklámokkal teszteltem őket. Például, azt hiszem, a Cofidis Black Friday reklámja ilyen. 

Zeitler Adri - Business Operations Manager

Telekom - A család digitális kelléktára

Engem nagyon betalált a téma, amelyet a reklám feldolgoz, mivel pont aktuális, ezért igazán megfogott és nagyon tetszik a problémára adott válasz is.

Sikerekben gazdag boldog új évet kíván,

a Synetiq csapat