Érzelmileg legsikeresebb reklámfilmek 2021 augusztusában

Augusztus is számos csodát tartogatott nekünk: szép magyar tájak, hazai termékek, iskolakezdés, tradíciók, évfordulók, új termékek, célok és tervek tették még színesebbé a nyár utolsó napjait. A Synetiq neuromarketing mérése alapján pedig ezúttal egy szupermarket, egy gyorsétterem és egy turizmussal foglalkozó weboldal került be az érzelmileg legsikeresebb filmek közé.


Aldi: Akciós pénztáros

Humor, egyszerűség és közvetlenség - ezek jellemezték az Aldi reklámfilmet, melyben egy házaspár és pénztáros közötti beszélgetést hallhatunk, miszerint a hölgy kivételesen az úrnak mindig akciósan üti be a termékeket. Legalábbis azt hiszi, hiszen az Aldiban mindig, mindenkinek járnak kedvezmények. 

Aldi - 30s - Akciós pénztáros

Aldi - 30s - Akciós pénztáros

A sztori az egyszerűségével és a jól kiválasztott karakterekkel megmozgatta a nézők érzelmeit, sőt, fokozatosan növelte az érdeklődést is. A pénztáros lány karaktere szimpatikus volt a nézőknek (1, növekvő approach), míg a humorizáló, közös titkokról beszélő férfi viselkedése a nézők számára is ügyesen átadta a kínos helyzet érzését, mely jól látható a fellépő frusztrációból (2, növekvő excitement és csökkenő approach). Pozitív reakciója azonban az egyik érzelmi csúcspont volt a reklámban (3, növekvő approach), hasonlóan az elhangzó “legyen ez a mi kis titkunk” mondathoz, mely ugyancsak erősen pozitív volt (4, növekvő approach). Azt, hogy a nézők értették a viccet, az approach görbék mozgása mellett jól mutatja az érdeklődésben ekkorra elinduló növekedés (5, növekvő engagement), mely egészen a film végéig kitartott.

Habár az Aldi változatos kommunikációjának köszönhetően a reklámot a nézők csak átlagosan tartották a márkához illőnek, kiemelkedően releváns és aktivizáló volt számukra.


AÖFK: Túra

AÖFK - 60s - Túra

AÖFK - 60s - Túra

Az Aktív Magyarország reklámfilmje egy érzelmes zene kíséretében mutatja be Magyarország csodáit, egészen egy percen keresztül. Az átlagostól hosszabb megvalósítás azonban nem okozott problémát sem a figyelem fenntartásában, sem pedig az érzelmek megmozgatásában. Mindez nem meglepő, hiszen a nézők általában pozitívan reagálnak a kulturálisan közeli elemekhez. A könnyen felismerhető, szép tájak, a népies zene, és a közelről mutatott, magyar emberi karakterek egytől-egyig vonzóak voltak a 18-59 éves nézőközönség számára (1, növekvő approach), valamint folyamatosan növelték az érdeklődést is (2, növekvő engagement). A kulturálisan közeli, közösséget teremtő filmet, nem meglepő módon, tudatosan is erősen relevánsnak, aktivizálónak és természetesen a márkához illőnek tartották a válaszadók. 


Burger King: 30 éve pont, ahogy szereted

Burger King - 30s - 30 éve pont, ahogy szereted

Burger King - 30s - 30 éve pont, ahogy szereted

Egy aranyos történet arról, hogyan kíséri végig életünket már 30 éve a Burger King - az első wrappertől kezdve az első tini szerelemig, az élet felfalásától a szakításig, végül pedig napjainkig, amikor megjelent az online rendelés lehetősége. A zenével támogatott, szívhez szóló kisfilm végig az alapvonal felett tartotta a figyelmet (1, stabil engagement). Habár néhány jelenet a megvalósítás miatt ellenszenvet váltott ki, összességében a nézők a főszereplőkkel szépen rezonáltak (2, növekvő approach), a lovebrand megérkezése pedig érzelmi csúcspontot hozott (3, növekvő approach). A kellemes reklám végül tudatosan is átlagon felül teljesített. A sikerhez egyébként nagyban hozzájárult a fiatal célcsoport érzelmi reakciója, a velük kifejezetten rezonáló kommunikáció még jobban meg tudta mozgatni a 18-29 éves korosztály érzelmeit. 


Várhelyi Petra

marketing manager